Bali
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
13 Februari 2009 | Indonesië, Kuta
Omdat de zonsopgang boven de Bromo vulkaan gezien vanaf de Penanjakan vulkaan indrukwekkend schijnt te zijn stond ik 's morgens om 04.00 uur klaar voor een rit van 1 uur om de zonsopgang van 05.30 te kunnen zien. Helaas was het behoorlijk bewolkt en regende het ook nog behoorlijk zodat het zicht iets minder was dan voorgespiegeld. De zonsopkomst was echter wel mooi, maar anders dan verwacht. De beklimming van de Bromo krater was minder plezierig, de activiteit van de Bromo vulkaan was niet alleen te ruiken maar sloeg ook op je keel. Het laatste deel van de beklimming waren 253 treden, maar de beloning bij de top bleef uit. Door de bewolking was de krater amper te zien en door de aanslag op je keel door de vulkaanactiviteit kon je ook niet lang boven blijven.
Na een goed (laat) ontbijt ben ik daarna vertrokken naar Bali met een aantal lokale bussen en een ferry. De lokale bussen gaan wellicht minder snel dan de expressbussen die tussen de grote plaatsen rijden, maar zijn door de vele verkopers en muziekoptredens in de bus wel meer sfeervol. De volgende ochtend om 01.00 kwam ik bij het inchecken aan de balie van een hotel op Bali een Engels stel tegen dat ook dezelfde ochtend (slechts een half uurtje later) was vertrokken uit Bromo. Ze waren gevlogen naar Bali en slechts 5 minuten eerder bij het hotel aangekomen, de lokale bus is dus toch niet zo langzaam.
Bali is een echt strandparadijs en als het droog is zal de zee wellicht ook aantrekkelijk zijn. Op Bali heb ik ook een Rafting tocht gedaan, heerlijk om 2,5 uur met een rubberbootje de rivier af te zakken met als hoogtepunt een vrije val van 4 meter hoogte bij een dam. Omdat je bij het raften zowieso helemaal doorweekt raakt hoefde ik me in ieder geval geen zorgen te maken over de regen.