Go toernooi
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
22 November 2009 | Nederland, Arnhem
Go, is een Oosters bordspel voor twee spelers wat door miljoenen beoefenaars wordt gespeeld in China, Korea en Japan. In Nederland (en Europa) wordt het ook wel gespeeld, maar is het duidelijk minder populair dan andere denksporten zoals schaken en dammen.
In 's-Hertogenbosch is ook een kleine Go Club aanwezig en daar ben ik dit jaar ook lid van geworden. Binnen dit clubje kan ik meespelen in de bovenste regionen (meer info op http://www.goclub-denbosch.nl/) en ik mag me een aardige clubspeler noemen, maar nog lang niet in de buurt van de Nederlands top.
Dit weekend heb ik meegedaan aan het Arnhems Toernooi. De zaterdag ging goed, ik won al mijn 3 partijen, en de zondag was ook niet slecht met 2 uit 3. Mijn tweede partij op zondag, tegen Gerard Bouwman, was het spannendst en wist ik uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil (een half punt) te winnen. Naast een prijs heb ik in Arnhem ook een paar ratingpunten gewonnen en ik sta nu op de 2.890e plaats op de Europese Go Ranglijst (http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Player_Card.php?&key=10698270) van actieve Go-spelers.