Goede wegen
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
02 Juni 2011 | Botswana, Gaborone
Ondanks dat Francistown de tweede stad van Botswana is, is er niet veel te beleven. Na 1 nacht in Francistown heb ik dan ook de bus naar Gaborone, de hoofdstad van Botswana, genomen.
In Botswana leven twee miljoen mensen en met 3 inwoners per vierkante kilometer is het een van de dunstbevolkte landen ter wereld. In Gaborone leven 250.000 mensen en voor Botswana is het een metropool, maar vergeleken met bijvoorbeeld Nairobi (Kenia) of Harare (Zimbabwe) is het meer een verzameling van malls (winkelcentra) dan een echte stad.
De wegen in Zimbabwe en Botswana zijn bijna van een Europese kwaliteit, een groot verschil met eerder bezochte landen. In Kenia waren diverse doorgaande wegen niet geasfalteerd en heb ik uren in de bus over zandwegen gereden. In tegenstelling tot Europa zijn de wegen in Zimbabwe en Botswana echter dunbereden. In Zimbabwe heeft tegenwoordig, na de jarenlange crisis, bijna niemand nog geld voor een auto of benzine en in Botswana leven gewoon te weinig mensen voor veel auto's.