Terug in Zuid Afrika
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
29 Juli 2008 | Zuid-Afrika, Wilderness
Naast het genieten van de oude stad heb ik ook een boottocht naar Robbeneiland gedaan. Op Robbeneiland heeft Nelson Mandela, samen met veel andere politieke gevangenen, jarenlang gevangen gezeten en tegenwoordig is Robbeneiland een herdenkingsplaats. Rondleidingen worden gedaan door voormalige gevangenen wat de tocht nog indrukwekkender maakt.
In Kaapstad heb ik een auto gehuurd om in mijn eigen tempo door Zuid Afrika te kunnen trekken. Het is even wennen om aan rechtsvoor te zitten en links te rijden. Op een smalle weg vlakbij het Rhodes monument moest ik iets uitwijken en raakte links iets van de weg met als gevolg 2 lekke banden. Na amper 35 kilometer rijden kon ik het verhuurbedrijf bellen wat zo aardig was om mij een andere auto te brengen. Met de tweede auto ben ik via Grabouw verder gereisd naar Wilderness door een prachtig landschap in het zuiden van de Westkaap en de tuinroute.
01 Augustus 2008 - 08:49
Wim M.:
Kaapstad is een bezoek meer dan waard.En daar zijn zoveel bezienswaardigheden.Van de Tafelberg tot de Zeerobben. Hoe ervaar je de taal? En heb je al biltong gegeten?
Groet van Wim -
01 Augustus 2008 - 17:27
Henk Van Kooijk:
Hallo Leo,
Zoals jij weet,is Zuid Afrika mijn volgende favariete reisbestemming.
Zodra je terug bent, wil ik graag jouw adviezen en ervaringen vernemen.
Nog een goede voortzetting van je reis gewenst!
Groet,
Henk