Machupicchu
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
25 Januari 2008 | Peru, Cusco
Op mijn verjaardag heb ik mezelf getracteerd op een rondvlucht boven de lijnen van Nazca. Het is onvoorstelbaar dat mensen, tussen 900 BC en 600 AD, deze figuren hebben gemaakt, ze zijn alleen goed zichtbaar vanuit de lucht.
Hierna ben ik vertrokken naar Cusco, de voormalige hoofdstad van het Inca rijk. Het goud van de Inca´s is echter al lang geleden verhuisd naar Spanje en op alle belangrijke Inca bouwwerken zijn kerken en andere Spaanse gebouwen gebouwd. Cusco ligt op 3.390 meter hoogte en zeker als het regent, het is hier nu regentijd, kan het behoorlijk fris zijn.
Vanuit Cusco heb ik een dagtocht gemaakt naar Machupicchu, sinds 07-07-´07 een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Na een viertal uren treinen en een half uur met de bus de berg op had ik een prachtig uitzicht op de verloren stad. Omdat Machupicchu bijna 1.000 meter lager ligt dan Cusco en omdat de zon scheen op het moment van aankomst was de temperatuur ook aangenaam. Later op de dag is het wel weer gaan regenen, maar toen had ik het grootste deel van de stad al gezien.
25 Januari 2008 - 20:32
Esther:
Ha Leo, nog gefeliciteerd met je verjaardag!!!
Leuk cadeautje, een helicoptervluchtje!!!
groetjes!! -
27 Januari 2008 - 12:21
Pa:
Jezelf een goed cadeautje gegeven. Magnifiek!